Rugklachten

De beste slaapsystemen voor fysieke klachten

De beste slaapsystemen voor fysieke klachten

20% van de Belgische bevolking lijdt aan reuma, zo’n 10% heeft artrose, 18% heeft last van lage rugpijn en dagelijks staan heel wat mensen op met klachten van spierpijn. Toch zijn we ervan overtuigd dat je met een goed slaapsysteem heel wat fysieke klachten kan bestrijden. Doordat je lichaam een natuurlijke vorm aanneemt en op de juiste plaatsen ondersteund wordt, heb je overdag minder last van pijn. Het is vooral belangrijk dat je niet te hard ligt (waardoor drukpunten kunnen ontstaan) en comfortabel kan slapen gedurende de volledige nacht. Lees dus zeker onze tips & tricks in deze blog en laat je voldoende adviseren door onze medewerkers in de winkel.

Wat als je last hebt van reuma?

Als je een reumapatiënt bent, raden we je aan een boxspring  te kopen. Dankzij een extra pocketveer in de box geeft dit slaapsysteem meer comfort dan een bedkader met lattenbodem. Bovendien combineert een boxspring het beste van 2 werelden: je slaapt (meestal) heerlijk zacht en geniet nog steeds van voldoende ondersteuning aan je gewrichten. Exact wat elke reumapatiënt nodig heeft.

Voor mensen met een huisstofmijtallergie is een boxspring misschien een iets minder voor de hand liggende keuze. Hen raden wij aan voor een  boxspring van Auping te gaan. Met zijn open spiraalbodem kan hij beter ventileren waardoor huisstofmijt zich minder makkelijk in warmte en vocht kan nestelen. Een andere mogelijkheid is een natuurlijk slaapsysteem. De combinatie van wol, katoen & paardenhaar zorgt er voor dat er geen of weinig vocht in uw bed zit, waardoor er ook veel minder huisstofmijt te vinden zal zijn! Denk maar aan topmerken zoals Hästens of Somnus. Als extra oplossing kan je ook gebruikmaken van beschermhoezen  voor matrassen of kussens of onze matrasreiniging .

Ik heb artrose, wat nu?

Voor mensen met artrose is het belangrijk dat ze ‘s nachts zacht liggen in een goed geventileerd bed. Om dat mogelijk te maken kiezen we vaak voor natuurlijke slaapsystemen gemaakt van gevoeligere materialen die de vorm van je lichaam aannemen. Enkele voorbeelden zijn wol, katoen, paardenhaar of alpaca vacht. Deze materialen geven je het gevoel alsof je op een wolk ligt en ventileren op een natuurlijke manier.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld traagschuim nemen natuurlijke materialen niet opnieuw hun oorspronkelijke vorm aan wanneer je het bed verlaat. Als je kiest voor natuurlijk slapen raden wij vooral de merken Hästens , Kuperus , Somnus , Nill Spring , Jensen en Eco Life  aan. Indien je liever wilt dat je matras opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aanneemt, kan je best kiezen voor een drukverlagende matras van M line , Technogel  of Tempur. Alle verschillen tussen deze merken lees je in deze blogpost . Afhankelijk van jouw fysieke klachten en slaaphouding helpen onze experten in de winkel je graag bij de keuze van het juiste slaapsysteem.

Eerste hulp bij rugpijn

Wanneer je last hebt van rugpijn is het belangrijk om eerst de bron van de pijn te achterhalen. Heb je vooral pijn in je onderrug of heb je vooral klachten over pijn in je bovenrug? Komt die pijn van een verkeerde (slaap)houding of denk je dat die misschien eerder te wijten is aan stress?

In functie van de antwoorden op bovenstaande vragen bekijken wij samen met jou de opties. We letten er vooral op dat je rug recht op de matras ligt. Dat is vooral het geval bij matrassen van M line , Tempur  en Technogel  aangezien die je drukpunten goed ondersteunen. Afhankelijk van de soort klachten kunnen de matrassen van Auping , Beka  of Nill Spring  ook in aanmerking komen. Onze experten ter plaatse laten je graag een aantal slaapsystemen testen om te kijken wat voor jou het beste werkt.

De beste slaapsystemen tegen spierpijn

Spierpijn is een van de meest voorkomende klachten bij mensen van alle leeftijden. Om de fysieke pijn tegen te gaan raden wij aan te kiezen voor een matras met pocketveren en natuurlatex. Dat materiaal is zacht en zorgt ervoor dat je comfortabel ligt. Het is ook geen slecht idee om eens te kijken naar ons drukverlagende gamma. De matrassen van M line , Tempur  en Technogel  bestaan uit traagschuim en gel en die verhogen het comfort op de juiste drukpunten.

Vind een slaapsysteem op maat

Uiteraard is het altijd belangrijk om alle slaapsystemen te komen testen. Onze prioriteit is dat jij je goed voelt wanneer je slaapt. Smaken en wensen verschillen en om er zeker van te zeker van te zijn dat je de juiste match vindt, laten we je graag verschillende merken uit ons uitgebreide gamma uittesten.

Wij staan steeds klaar met gepast advies en bekijken op basis van jouw fysieke klachten alle mogelijke opties. Vraag zeker raad aan onze medewerkers bij de samenstelling van je slaapsysteem en dan checken wij welke combinaties het beste werken. Heb je na het lezen van deze blog nog andere specifieke vragen? Contacteer ons dan gerust.

 

Lees vorige
waterkussen

Kiezen voor een waterkussen ...

Het  waterkussen   Mediflow produceert het enige echte hoofdkussen waar je voor een super comfort een hoeveelheid water kan toevoegen!  U denkt waarschijnlijk welk nut zo een hoofdkussen kan hebben en...

Lees volgende
tempur

Tempur en de nieuwe generatie matrassen

  THE FUTURE OF SLEEP IS HERE Tempur is voortdurend bezig met het verbeteren van de nachtrust van steeds meer mensen, elke nacht weer, overal ter wereld. Nu, na een...