De voordelen van een elektrisch verstelbaar bed

De voordelen van een elektrisch verstelbaar bed

Een boek lezen zonder naar het plafond te turen. Nog even je mails raadplegen op je tablet. De samenvattingen van de voetbalwedstrijden volgen. En dat allemaal zonder halverwege in slaap te vallen!

Een elektrisch verstelbaar bed brengt veel voordelen met zich mee, van gebruiksgemak tot slaapcomfort! Laat ons even een kijkje nemen naar de voornaamste.

 

Goed voor je lichaam

Ten eerste heeft iedereen een uniek lichaam. De ene ligt graag plat op een harde matras. De andere moet daar dan weer niets van weten.

Een elektrisch verstelbaar bed maakt het gemakkelijk om je bed af te stellen op jouw persoonlijke noden. Dat is zeker handig voor ouderen of voor mensen die last hebben van de rug of andere fysieke klachten. Zij stellen het bed zo in dat ze gemakkelijk in en uit het bed stappen. Maar er zijn nog andere redenen:

  • Je kunt met je benen omhoog liggen om vochtophopingen tegen te gaan
  • Je kunt het voeteinde enkele centimeters laten stijgen om de spanning op je onderste rugwervel te verminderen. Een echte painkiller voor lage rugpijn.

 

Gebruiksgemak & comfort

Naast lichamelijke voordelen biedt een elektrisch verstelbaar bed nog een ander groot voordeel. Het is enorm gemakkelijk om te bedienen en bezorgt je hopen comfort.

Met een druk op de knop zorg je ervoor dat je comfortabel rechtop kunt zitten. Nadien zorg je net zo gemakkelijk voor een platte matras als je wilt gaan slapen. De volledige bediening verloopt draadloos op radiofrequentie. Gemakkelijk, niet?

 

Soorten elektrisch verstelbaar bed

Het principe van de verstelbaarheid wordt tegenwoordig veelvuldig toegepast op de boxspring. Op die manier combineer je de gezonde voordelen met de luxe van deze bedsoort. Je hebt hierbij de keuze tussen de versies die in één keer volledig versteld worden, of de varianten voor twee personen die bestaan uit evenveel elektrische boxen waarvan het hoofd-en voeteneinde afzonderlijk van elkaar ingesteld kunnen worden.

Standaard verstelbaarheid is bij de meeste merken 2-motorig, wat wil zeggen elektrisch hoofd- en schoudergedeelte en knie- en voetgedeelte. Wanneer u alleen in bed ligt, of niet graag 2 afzonderlijke matrasjes heeft, kan nog altijd het bed gesynchroniseerd worden. Zo gaan de twee afzonderlijke boxen tegelijk omhoog en naar beneden. Bijzonder handig is een zogenaamd pullback systeem. Dat zorgt ervoor dat de bedbodem naar het hoofdbord schuift wanneer het leesgedeelte omhoog gezet wordt. Op die manier blijf je toch lekker dicht bij het nachtkastje, met daarop eventueel een drankje voor het slapen gaan.

 

Het enige nadeel van een elektrisch verstelbaar bed?

Enige nadeel van de elektrische boxspring is misschien wel de kolossale uitstraling. Het alternatief is de spiraalbodem. Die oogt slanker & minder hoog.

Natuurlijk vraagt een elektrisch verstelbaar bed wel een iets grotere startinvestering. Maar dat is geen nadeel. Een goed elektrisch verstelbaar bed gaat zo’n 25 jaar mee als je er goed zorg voor draagt. Je moet rekening houden dat je voor een 2-motorig slaapsysteem 180x200cm inclusief matrassen tussen €2500 en €6000 betaalt, afhankelijk uiteraard welke kwaliteit en welk systeem je wenst.

Ook al heb je nog helemaal geen last van kwaaltjes, de kans is toch groot dat ook jij ooit één of meerdere dagen in bed moet blijven door ziekte. En dan is het toch maar beter dat je op zulke momenten geen hoofdpijn krijgt van een slechte houding. Trouwens, waarom zou je meer spenderen aan die prachtig lederen zetel in de woonkamer, dan aan een bedje waar je veel meer uren in vertoeft? Zalig slapen is voor iedereen belangrijk!

Lees volgende
Zalig slapen, laat het geen droom meer zijn

Zalig slapen, laat het geen droom meer zijn

We maken het allemaal wel eens mee. ’s Morgens wakker worden met pijn in de rug of het gevoel van niet uitgeslapen te zijn. Wist je dat het slaapsysteem de...