De voordelen van een waterbed

De voordelen van een waterbed

Bent u op zoek naar de ultieme slaapervaring? Dan is een waterbed wellicht iets voor u. Bij Bosmans Slaapcomfort begeleiden we u graag in het maken van de juiste keuze. In deze blog bespreken we de voordelen van een waterbed.

Optimale ondersteuning voor elk lichaamstype

Uitgerust wakker worden, begint bij een goede nachtrust. Om ervoor te zorgen dat u goed kan doorslapen gedurende de nacht is een goede slaaphouding van essentieel belang. Een waterbed kan u daarbij helpen door zich perfect aan te passen aan uw lichaamscontouren, waardoor drukpunten worden verminderd en spieren beter kunnen ontspannen. Hierdoor heeft u minder last van rugklachten overdag en moet u minder woelen en draaien tijdens de nacht. Win-win dus!

Hygiënisch slapen

Een waterbed is niet alleen comfortabel, maar ook hygiënisch. In tegenstelling tot een boxspring of een reguliere matras kunnen huidschilfers, stof, huisstofmijt en bacteriën zich niet nestelen in een waterbed, wat zorgt voor een schone en gezonde slaapomgeving. Ideaal voor mensen met allergieën of astma.

Omdat een waterbed een gesloten opbouw heeft, kan er geen vuil binnendringen. De watermatras bestaat uit een stevige doch soepele vinyl, met vaak verstevigde lasnaden aan de hoeken. Dit om de meest kwetsbare plaatsen aan de matras te vrijwaren van lekkages. Intern wordt het comfort bepaald door verschillende steunlagen op elkaar of volledige schuimkernen. Beide geven een totaal ander ligcomfort en ondersteuning. Door de regelbare verwarming slaapt u ook altijd op een aangename temperatuur. Wat warmer in de winter en wat frisser in de zomer. Geweldig toch? Tevens bestaat de mogelijkheid om met gescheiden matrassen te werken, wat dan weer als voordeel heeft dat ieder zijn temperatuur kan regelen! Weer een Win-win!

Gemakkelijk onderhoud

Het onderhoud van een waterbed is eenvoudig en kost weinig tijd. Het enige wat u hoeft te doen is het water gezond houden door elk half jaar een flesje conditioner toe te voegen. Met behulp van deze conditioner wordt de groei van schimmels, bacteriën en algen in uw waterbed voorkomen. Verder is het belangrijk om het vinyl van het watermatras regelmatig te reinigen met een speciale vinylreiniger. Deze reiniger houdt niet alleen de matras schoon en voorkomt dat ze uitdroogt, maar huidschilfers worden op deze manier ook verwijderd. U vindt alle benodigde onderhoudsproducten makkelijk terug in onze webshop of in onze winkel.

Lange levensduur

Een watermatras gaat doorgaans tien tot twaalf jaar mee, wat aanzienlijk langer is dan de gemiddelde levensduur van een standaard matras. Door te kiezen voor een waterbed, investeert u dus niet alleen in optimaal slaapcomfort, maar ook in duurzaamheid op lange termijn!

Een ander groot verschil met een traditionele matras is dat een waterbed altijd zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Na verloop van tijd kan een traditionele matras zijn vorm verliezen en kuilvorming ontwikkelen, wat kan leiden tot verminderd slaapcomfort. Bij een waterbed is dat niet het geval. Zo kunt u te allen tijde genieten van consistente ondersteuning en comfort zonder zorgen over kuilvorming. Het enige wat er kan ontstaan is dat de stevigheid van de ondersteuningslagen wat verminderd waardoor de matras wat zachter begint aan te voelen.

Interesse in een (nieuw) waterbed? Wij komen dit graag ter plaatse installeren en nemen uw oude bed gewoon weer mee. Meer info in de winkel.

Zijn er ook mogelijke nadelen?

Als slaapexperten zijn wij ervan overtuigd dat een waterbed veel voordelen biedt. Toch zijn er zoals bij elke matras wel enkele punten om rekening mee te houden voor uw aankoop. Over het algemeen is een waterbed bijvoorbeeld relatief zwaar in gewicht waardoor het onmogelijk is om het te verplaatsen zonder het water eruit te laten lopen. Denk dus vooraf goed na waar u uw waterbed wil zetten en probeer het daarna niet meer te verplaatsen.

Omdat waterbedden gevuld zijn met water, is er altijd een risico op lekkage. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een softside waterbed, waarbij de matras wordt beschermd door een schuimrubberen omhulsel. Bij gerenommeerde merken zoals Poseidon  wordt veel aandacht besteed aan deze bescherming of kwaliteit van vinyl, waardoor de kans op lekkage vrijwel nihil is.

Kom testen in de winkel

In onze winkel vindt u enkele voorbeelden van het waterbed Smile , met daarin verschillende stabilaties van matras. Dit zijn modellen uit de Poseidon collectie dat zijn naam eer aandoet. Het is een softside waterbed dat ervoor zorgt dat u elke ochtend gegarandeerd wakker wordt met een lach op uw gezicht. Kies bewust voor comfort, duurzaamheid en aanpasbaarheid en geniet van een optimale slaapervaring. Ontdek zelf de voordelen van een luxe waterbed en kom langs in onze winkel om het Poseidon waterbed te testen.

Maak hier alvast uw afspraak 

Lees vorige
Vind de juiste matras

Vind de juiste matras

Hoe kiest u de juiste matras? Een goede matras is vooral van belang bij uw fysieke en mentale herstel tijdens de nacht. Als u een goede nachtrust wilt, is een...

Lees volgende
Eerste hulp bij snurken

Eerste hulp bij snurken

Volgens onderzoekers zouden zo’n 2,5 miljoen Belgen snurken. Een indrukwekkend cijfer dat goed is voor 50% van de mannelijke bevolking en 15% van de vrouwen. Snurken is een veelvoorkomend probleem...