De zoektocht naar de beste matras: het verschil tussen Auping, Beka, M line en Nill Spring

De zoektocht naar de beste matras: het verschil tussen Auping, Beka, M line en Nill Spring

Als beddenspeciaalzaak worden we tijdens het eerste kennismakingsgesprek vaak met de volgende vraag geconfronteerd:

Wat is de beste matras in jullie assortiment?”

Aangezien onze zaak een tiental topmerken heeft, is het niet eenvoudig hier een antwoord op te bieden, want wat is de beste matras ? Een goede matras is zeer persoonlijk en voor iedereen anders. Elke mens heeft andere eisen of andere behoeften wat de beste nachtrust betreft. Denk maar aan reuma, artrose of andere lichamelijke problemen.

Ons professioneel team tracht elke klant individueel te helpen door te starten met enkele gerichte vragen. Op basis van dit gesprek wordt er reeds gefilterd in het immense aanbod en zullen wij een vijftal matrassen laten zien van verschillende merken, waarvan wij denken dat zij optimaal aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften. Voor het beste resultaat nemen wij ook altijd een aangepast hoofdkussen mee gedurende deze proefronde.

De beste matras: de verschillende merken Auping, Beka , M line en Nill Spring bieden matrassen aan met een pocketverenkern. Er zijn echter grote verschillen onderling. Wat is het verschil tussen deze verschillende merken ? Wij zetten ze graag voor je op een rijtje om je zo verder te helpen in je zoektocht naar de beste matras:

 

Auping

Bij Auping telt de ventilatie als belangrijkste factor. Dat maakt dat dit bed - en meer bepaald de opbouw op basis van de spiraalbodem - voldoet voor iedereen die de perfectie wil inzake het best ventilerende bed. Een matras van Auping is de beste matras voor mensen die wel eens last hebben van nachtzweten.

Ook de meer technische aspecten zijn bij elk Auping-bed quasi perfect. Zo is een elektrisch verstelbaar Auping-bed standaard uitgerust met krachtige motoren van een hoogwaardige kwaliteit. Buiten de gekende boxspring bedden hebben zij ook enkele andere mooie, moderne en tijdloze bedomrandingen in hun aanbod. Er zijn vijf types Auping-matrassen, van de basis matras Inizio tot de meest uitgebalanceerde matras Vivo, waar een specifieke schouder- en heupzone in verwerkt wordt. Het spreekt voor zich dat deze laatste in onze zaak standaard gebruikt wordt om de mensen het belang van drukverlagende zones uit te leggen. Al deze matrassen hebben uiteraard comfortlagen vier verschillende hardheden, die het liggevoel bepalen. Zowel de latex als visco-afdekking hebben hun specifieke kenmerken.

Latex zorgt voor het losse en goed ventilerende gevoel terwijl visco zorgt voor een betere ondersteuning voor hun lichaam.

Wat ons betreft is Auping een van de betere merken op de markt wat betreft
prijs-/kwaliteitverhouding. Je kan in onze Auping Store dan ook de grootste afdeling Auping bedden terugvinden van heel België. 25 Bedden, hun volledig gamma, staan in onze toonzaal opgesteld.

 

Beka

Beka, de vroegere Belgische hofleverancier, het merk van de 3 poesjes, het merk waar wij als zaak reeds meer dan 50 jaar trotse verdeler van zijn.
Net zoals Auping, is het gamma Beka-matrassen opgebouwd op basis van een
pocketverensysteem, maar zijn deze anders van opbouw en ligcomfort. Makkelijk uitgedrukt zijn er drie niveaus in hun matrassen:

  • het standaard gamma;
  • middensegment;
  • als het hoogwaardig gamma.

Elke matras heeft zijn specifieke comfortlaag (latex, HR schuim, Geltex of Visco) en drie hardheden. Hun aanbod in matrassen is zo compleet dat voor ieder zijn wens wel een matras beschikbaar is.

Wat de bedden betreft zijn er twee mogelijkheden: de gekende lattenbodems en de boxspring bedden.

De lattenbodems van Beka hebben steevast een heup- en schouderzone en zijn combineerbaar met elk type van matras. Deze lattenbodems proberen de drukpunten te verminderen, wat belangrijk is voor mensen met lichamelijke problemen. Uiteraard is vlak de standaard, maar ook elektrisch verstelbaar behoort tot de mogelijkheden.

Het grootste verschil in boxspring bedden tussen de twee bovenstaande merken is de afwerking ofwel de onderbodem. Beka bouwt hun boxspring op aan de hand van een geprofileerde bodemplaat, terwijl Auping dit doet aan de hand van de open spiraalbodem. Het ligcomfort tussen beide systemen is vergelijkbaar. Beka heeft dan weer iets meer mogelijkheden in modellen, waardoor hun aanbod net iets completer lijkt.

In onze toonzaal zijn een tiental bedden opgesteld waardoor we de meeste combinaties kunnen maken.

 

M line

M-Line is één van de nieuwste topmerken in ons gamma. Het merk van Wout van Aert en Marc Herremans. Deze matrassen staan garant voor een perfecte drukverlaging en duurzame nachtrust. De matrassen zijn opgebouwd op basis van traagschuim. Traagschuim zorgt voor de ondersteuning die nodig is voor mensen met bijvoorbeeld een hernia of andere rugklachten. De lichamelijke houding alsook het ligcomfort die verkregen wordt op deze matrassen kan moeilijk vergeleken worden met Auping en Beka.

Door het traagschuim voelt het aan alsof je vaster ligt in je matras. Het keren wordt dan ook iets moeilijker gemaakt doordat dit volledig naar je lichaam vormt. In hun gamma bestaat er echter ook de combinatie met pocketveren inclusief schouder- en heupzone.

Deze unieke matras is voor ons dan ook het vergelijkingspunt met onze andere merken. Een ander groot voordeel is dat deze matrassen kunnen gecombineerd worden met eender welk onderstel. Dit mag een lattenbodem, spiraalbodem, vleugelbodem of boxspring zijn. De zes belangrijkste ligvlakken zijn uit te proberen in onze showroom.

 

Nill Spring

Nill Spring, één van onze pareltjes, is afkomstig uit West-Vlaanderen, 100% Belgisch en een merk van de familie Cornille. Hun visie van de perfecte matras ligt in het unieke en handgemaakte karakter van hun eindproducten.

Wij als slaapspeciaalzaak zijn heel trots om dit merk te mogen presenteren aan het grote publiek. Mooie en unieke bedden ? Daarvoor moet je bij Nill Spring zijn!
De matrassen bestaan uit een kern van pocketveren, net zoals Beka en Auping dit doen. Is er dan een verschil ? Ja, absoluut ! Nill Spring werkt op een al meer verfijnde manier dan een doorsnee ander merk. Een fijnere pocketveer, een bedekkingslaag uit natuurlatex en zelfs de verwerking van wol is mogelijk. Dit maakt er dan ook een opstap van naar ons gamma natuurlijk slapen.

Het voordeel van deze matrassen is de mogelijkheid om ze af te werken met een specifieke schouder- en heupzone, maar op een heel zachte manier. Dit zorgt ervoor dat hier het luxegevoel verkregen wordt.

De boxspring bedden van Nill Spring zijn uniek en zijn op geen enkel vlak te vergelijken met andere merken. Als één van de weinigen, zoniet de enige, worden de boxspring bedden afgewerkt met een doorlopende vering in het midden. Dit zorgt er voor dat er geen verharde zone in de matras te voelen is. Bovendien zijn de modellen uniek. Zowel Fondo, Aria, Vasca en Infini zijn echte pareltjes. Onze zaak mag een afdeling aanbieden met 10 slaapsystemen !

Er zijn enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht naar de beste matras. Zo is traagschuim bijvoorbeeld minder goed voor het transpireren en is latex iets minder geschikt voor het drukverlagende resultaat.

Elk merk en elk materiaal heeft zijn unieke kenmerken, net zoals iedere persoon unieke kenmerken heeft. Het is aan ons om deze twee te combineren en je zo een optimale nachtrust te laten beleven. Onze slogan is dan ook niet voor niets:

Fijne nachten voor iedereen”!

Op zoek naar een nieuwe matras? Contacteer ons voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste matras voor jouw eisen en wensen !

Lees vorige
ventilatie

Smartsleeve: de perfecte ventilatie van uw matras

Gemiddeld heeft een mens 8 uur slaap per nacht nodig. Toch komt u vaak niet aan die 8 uur. U ligt nog wakker omdat u nadenkt over de afgelopen dag,...

Lees volgende
Marysleeps , matrassen uit natuurlijke materialen;  Uitzonderlijke topkwaliteit voor een goede nachtrust.

MARYSLEEPS

MARYSLEEPS ⭐ Your star for the night ⭐ Deze matrassen behoren tot de kwaliteitsmatrassen uitgevoerd in natuurlijke materialen. Wat is er zo speciaal aan deze collectie ? In de productie zijn deze...