matras technogel

Ergonomisch slapen: de verschillen tussen MLine, Technogel en Tempur

Ergonomisch slapen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen die last hebben van kwaaltjes als rugklachten, artrose en reuma. Fabrikanten MLine, Technogel en Tempur ontwikkelen matrassen die speciaal zijn toegespitst op mensen voor wie ergonomisch slapen een absolute noodzaak is. In dit artikel zetten we de voordelen, nadelen en verschillen van deze drie merken voor je op een rij. 

 

Ergonomisch slapen: essentieel als je klachten hebt

Slaapklachten kunnen op zichzelf staan, of voortkomen uit andere lichamelijke kwaaltjes, zoals artrose, reuma of algemene rugklachten.

De merken die we in dit artikel bespreken zijn gespecialiseerd in matrassen die zorgen voor ondersteuning en drukverlaging tijdens het slapen. Bovendien zijn ze ook qua prijsklasse vergelijkbaar.

Laten we even vergelijken:

 

Ergonomisch slapen met MLine

De matrassen van MLine zorgen voor drukverlaging, maar ook voor ondersteuning tijdens het slapen. Waar MLine in verschilt van de andere twee merken is dat MLine matrassen ondersteuning bieden voor diverse lichaamszones: zo kunnen schouders of heupen bijvoorbeeld extra ondersteund worden, afhankelijk van waar je die steun het beste kunt gebruiken. 


Wat MLine ook uniek maakt is het gebruik van pocketveren: die zorgen voor voldoende ventilatie. Dat is bijvoorbeeld bij Tempur niet het geval. Tempur-matrassen bestaan uit traagschuim en zijn niet ideaal voor mensen die het snel warm krijgen tijdens het slapen. 

De voordelen van MLine: 

 • Drukpuntverlaging op verschillende lichaamszones;
 • Dankzij de pocketveer is er extra veel ventilatie bij sommige modellen.

Bekijk hier de MLine-producten in ons gamma.

 

Ergonomisch slapen met Technogel

Zoals de naam al doet vermoeden, maken de matrassen van Technogel gebruik van gel in plaats van traagschuim als basis. Die blijft veel frisser van temperatuur wanneer je gaat slapen en zorgt op die manier voor een natuurlijke thermische regeling. Dat zou ervoor zorgen dat je maar liefst 30% sneller inslaapt dan bij andere matrassen en dat ook je slaapduur verbetert.

De voordelen: 

 • Technogel biedt een volledige lichaamsondersteuning.
 • Technogel is ideaal voor als je het niet graag warm hebt tijdens de nacht.
 • Technogel zou je maar liefst 30% beter laten inslapen.

Bekijk hier onze Technogel-producten.

 

Ergonomisch slapen met Tempur

De naam Tempur klinkt je waarschijnlijk het meest bekend in de oren. Deze matrassen bestaan volledig uit traagschuim, en hebben geen specifieke drukpuntzones zoals bij MLine. Deze matrassen passen zich helemaal aan je lichaam en bieden een volledige lichaamsondersteuning. Tempur-matrassen zijn er in drie soorten: 

 • Cloud: de meest ‘toegankelijke’ matrassen van de Tempur-collectie omdat ze erg zacht zijn maar toch veel ondersteuning bieden.
 • Sensation: het model dat het evenwicht vindt tussen zachtheid en ondersteuning.
 • Original: de originele Tempur die je lichaam helemaal omvat en optimale ondersteuning biedt. 

Tempur is niet aan te raden voor mensen die het snel te warm hebben tijdens het slapen: het traagschuim geeft namelijk minder ventilatie dan, bijvoorbeeld, de MLine-collectie.

De voordelen van Tempur: 

 • Zet zich helemaal naar je lichaam;
 • Biedt optimale ondersteuning;
 • Zorgt voor drukverlaging over je hele lichaam.

Ontdek onze Tempur producten.

 

De belangrijkste tip: laat je begeleiden

Bij de keuze van een ergonomische matras ga je best niet over één nacht ijs: elke matras heeft z’n specifieke eigenschappen en moet zijn aangepast aan jouw wensen en voorkeuren. 

Bovendien moet je een matras ook uitproberen voor je een keuze maakt. Daarom raden we aan om je te laten begeleiden vooraleer je een bepaalde matras kiest: wat is voor JOU de beste keuze? 

Wanneer je bij ons langskomt gaan we samen met jou op zoek naar de beste matras voor jouw situatie. Kunnen we je ergens mee helpen? Laat ons iets weten of kom langs in onze showroom.

Lees vorige
De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

De zomer is voorbij en de herfst is ingetreden. Dat wilt natuurlijk ook zeggen dat het kouder wordt! Voor veel mensen is het dus tijd om het zomerdekbed vaarwel te...

Lees volgende
Met Auping-boxsprings en -bedkaders kies je voor optimale ventilatie!

Met Auping-boxsprings en -bedkaders kies je voor optimale ventilatie!

Ventilatie is een essentieel onderdeel van een goede nachtrust. En dat niet alleen ‘s zomers, wanneer de temperatuur in je slaapkamer oploopt. Het hele jaar door is het belangrijk om...