Hoofdkussen in dons

Wat is de herkomst van de dons uit een hoofdkussen (of dekbed)

Het dons is afkomstig van de watervogels (ganzen, eenden). Het bestaat uit een kern waaruit verschillende haren vertrekken. Dons zit op de borst van de watervogels en heeft als functie een goede warmte-isolator te zijn in het water en om tijdens het broeden de eieren op temperatuur te houden.
Een donsvlok is veerkrachtig. De hoge vulkracht geeft dat weinig gewicht nodig is om een bepaald volume te verkrijgen.
Dons kan op verschillende manieren verkregen worden. Het kan uit de vleesindustrie komen of de vogels kunnen er speciaal voor gekweekt worden.
Door zijn thermische en isolatie – eigenschappen is dons ideaal om te gebruiken als opvulmiddel in dekbedden en kussens.
Dons kan men beschouwen als een soort van “Haute Couture” in de natuur, een heerlijke ‘jas’ voor de vogels.
Aangezien een donskern slechts 0,001 gram weegt is er ongeveer 1 miljard dons nodig om 1000 kilo te vullen.
Wanneer je donsvlokken goed bekijkt zie je dat ze enorm veel op een prachtige volle sneeuwvlok lijken.
Iedere sneeuwgansdons heeft ongeveer 2 miljoen donsharige vezeltjes. Deze grijpen in elkaar en kunnen zo een maximum aan lucht vasthouden.
Dons is het beste, natuurlijke, isolatiemateriaal ter wereld.
De Siberische sneeuwganzen beschikken over superieure dons die de allerbeste vulkracht heeft.
Een dekbed met Siberische ganzendons is een topproduct dat zeker zal voldoen aan uw comfort en u een behaaglijk warm gevoel zal geven.

De verschillende hoofdkussens

Naargelang uw persoonlijke voorkeur kan dit zowel dun of dik zijn en zowel navulbaar, anti-allergisch....etc. Op deze site kan u zowat alle mogelijkheden terugvinden die mogelijk zijn. Zo zijn er tal van modellen in visco-elastische schuim, dons, synthetsich, waterkussen (!), boekweit ...en noem maar op. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

U had graag gepersonaliseerd advies ?

Vermits een goed bed het juiste hoofdkussen vereist mag dus de belangrijkheid ervan niet geminimaliseerd worden. Het hoofdkussen moet ervoor zorgen dat de houding van de nekwervels voldoende rust hebben in zowel rug- en zijligging.
Daarom is een geschikte dikte van het hoofdkussen van zeer groot belang. Het type hoofdkussen daarentegen is uiteraard een zeer persoonlijke keuze maar ook hier kunnen bepaalde eisen - bv. anti allergische uitvoering, wasbaar etc. uw keuze beïnvloeden.
Om u bij te staan bij het bepalen van deze keuze werd een speciaal testkussenprogramma ontwikkeld. U kan bij ons in de zaak een testkussen uitlenen dat u thuis een paar nachten kan uitproberen. Voor meer info, contacteer ons telefonisch op het nummer 015/24.90.28 of vul het contactformulier in. Om u snel te kunnen aanleveren zijn zowat alle modellen steeds uit voorraad leverbaar. (Ook alle Tempur hoofdkussens).
Heeft u nog verder advies nodig ? Maak gerust uw vraag over via onze chatfunctie van deze site ofwel via het contactformulier. Wij beantwoorden zo spoedig mogelijk uw vraag.

Advies en slaapoplossingen

 op maat

Gratis levering
& installatie

Familiebedrijf
sinds 1941

Ruime selectie
topmerken

Ook mogelijk
met financieringsplan.

Termijn van 24 maanden

Rentevoet
0%

Gratis levering
& installatie

Dutch
NL