Kan een handgemaakt bed mij meer comfort bieden?

Slapen op een hangemaakt bed

 Omdat we allemaal ongeveer 1/3 van ons leven in bed doorbrengen is het toch belangrijk even stil te staan bij de beslissing hoe uw nieuwe bed er moet uitzien en welk 'Comfort' dit zal moeten bieden. Alvorens vooroordelen te hebben over een handgemaakt bed moeten we even blijven stilstaan over wat zulk een bed (of matras) meer kan bieden. Tevens zal ook de levensduur een belangrijke rol spelen en meestal bieden de handgemaakte bedden gedurende een lange tijd een veel hoger comfort. Het is daarom zo dat in een speciaalzaak de vele mogelijkheden met elkaar kunnen vergeleken worden.

 

 

Is ventilatie van het bed of matras een belangrijke item voor u persoonlijk ?

Het is een terugkerend gegeven dat bij het bepalen van de samenstelling van dergelijke handgemaakte matrassen of boxsprings er steeds selecties gemaakt worden in de beste natuurlijke materialen. Bij de meeste intern genopte matrassen wordt gebruik gemaakt van o.a. wol, alpaca wol, hennep(!) en katoen. Ook paardenhaar is een veel gebruikte grondstof. Bij het verwerken van natuurlijk paardenhaar (geen synthetisch!) moet aandacht besteed worden aan tientallen factoren en dat brengt met zich mee dat de kostprijs van zulke matrassen dan ook wat meer zullen kosten dan de traditionele verenmatrassen. Het is namelijk belangrijk dat deze grondstof de nodige kwaliteitscontroles ondergaat en tevens zal die ook manueel verwerkt worden om op lange tot zelfs zeer lange termijn een optimaal en perfect slaapcomfort te bieden. Wist u trouwens dat bedden van Hästens gekend zijn als het beste bed ter wereld maar dat die bedden ook voor het leven aangekocht worden.

 

 

Is het comfort van de slaap een factor waar u belang aan hecht ?

In de wereld van de bedden zijn er 101 verschillende oplossingen mogelijk om u een degelijk bed aan te schaffen. Vele boxspringbedden worden reeds aangeboden aan prijzen van eur 1000 tot eur 2000. Het strekt echter tot aanbeveling uw tijd te nemen bij de aanschaf van een goed bed. Daarom is een speciaalzaak van bedden de ideale manier om dit te doen, want zo zal u onder professionele begeleiding een juiste keuze kunnen maken die voor 100 % afgestemd is op uw persoonlijke noden en eisen. Ook zal u dan kunnen ervaren dat een handgemaakte matras dat moment van 'wow' zal oproepen bij het neerliggen op een bed van Hästens, Treca, Kuperus of Somnus. Dat moment zal u ervaren dat slapen op een bed van zulke handmade bedden uw visie op een 'bed' zal doen wijzigen. U zal dan beseffen dat er vele optimale oplossingen mogelijk zijn.

 

 

En dan vergeten we nog het esthetische karakter !

Het is niet gemakkelijk om in de wereld van het slaapgebeuren origineel uit te pakken. Toch zijn er zo van die modellen die op alle vlakken een uniek en exceptioneel esthetisch concept nastreven zonder de optimale omstandigheden van luxurybedding te benadelen. Om er zo eentje bij naam te noemen is het zelfs mogelijk om in ons eigen land te blijven. De producent Nill Spring uit Veurne is zo een firma waar talrijke mooi gestyleerde bedden ontworpen worden. Het ambachtelijk karakter is dan ook niet ver te zoeken in deze collectie. En het mooie is dat elk bed naar ieders persoonlijke wensen volledig kan afgestemd worden. Zelfs boxspringbedden in wenge of noten afwerking zijn hier mogelijk !

 

Advies en slaapoplossingen

 op maat

Gratis levering
& installatie

Familiebedrijf
sinds 1941

Ruime selectie
topmerken

Snel bed nodig :
bekijk onze collectie 'het snelle bed'