Kies de juiste matras, vermijd rugklachten

Lage rugpijn is de meest voorkomende klacht bij een verkeerd gekozen matras. Daarom is het belangrijk dat u goed begeleid wordt in de zoektocht naar de perfecte matras. Zo vermijdt u rugklachten, en geniet u van de beste nachtrust, elke nacht opnieuw.

 

Wat is dan precies een goede matras?

Een goede matras moet de juiste ondersteuning geven.

Zo zijn er matrassen met specifieke heup-en schouderzones. En net in op die plaatsen zijn we gevoelig voor drukpunten.

Door zachtere zones aan te brengen worden uw heupen en schouders verlicht, en verbetert uw slaaphouding. En dat zorgt er dan weer voor dat rugklachten worden vermeden. Natuurlijk zijn niet enkel de drukpunten van belang, ook het materiaal waaruit de matras gemaakt wordt is essentieel.

 

Moet ik bij rugklachten voor een harde matras kiezen?

Neen, dat is een misvatting die we vaak horen in onze zaak.

De ideale hardheid van een matras wordt bepaald door het gewicht van de persoon, maar ook door persoonlijke voorkeur. De ideale matras is niet te hard maar ook niet te zacht. En dat hangt af van het materiaal waarmee gewerkt wordt.

Kiest u een te harde matras? Dan zullen uw lichaamsvormen niet voldoende ondersteund worden en zal u een verwrongen houding aannemen. Daardoor kunnen de spieren in de rug niet ontspannen en zal u last krijgen van rugklachten.

Kiest u een te zachte matras? Dan zorgt u ervoor dat het lichaam doorhangt en dus niet ondersteund wordt.

 

Wanneer is een harde matras wel de juiste keuze?

Bent u een buikslaper? Neem dan zeker geen te zachte matras. Een hardere matras zorgt in dit geval voor de beste ondersteuning. Let er wel op dat op de buik slapen slecht is voor de rug. U kan dus het beste leren om een andere slaaphouding aan te nemen.

 

Wanneer is een zachte matras de juiste keuze?

Voor mensen die gevoelig zijn aan de spieren is een zachtere matras aangeraden. Let wel op dat uw zachte matras nog altijd de nodige ondersteuning biedt.

 

Na 10 jaar uw matras vervangen vermijdt rugklachten

Na ongeveer 10 à 12 jaar gaat uw matras zijn functie verliezen: de ondersteuning wordt dan minder. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor de houding van uw rug en zal u meer last krijgen van rugklachten. Er zijn echter wel materialen die de levensduur van een matras kunnen verlengen naar 15 jaar.

De juiste matras zoeken is een hele opdracht. Gelukkig staat het professionele team van Bosmans Slaapcomfort u graag bij om u te begeleiden en het juiste advies te geven. In onze zaak vindt u een groot en uitgebreid gamma aan slaapcomfort terug: u mag er dus zeker van zijn dat u steeds vindt wat u zoekt!

Voor vragen kan u steeds terecht bij
elke@slaapcomfort-center.be
bart@slaapcomfort-center.be
Of bezoek onze grote showroom (Liersesteenweg 147, 2220 Heist-op-den-Berg) en laat u begeleiden door onze slaapexperts.

Advies en slaapoplossingen

 op maat

Gratis levering
& installatie

Familiebedrijf
sinds 1941

Ruime selectie
topmerken

Snel bed nodig :
bekijk onze collectie 'het snelle bed'