Met Auping-boxsprings en -bedkaders kies je voor optimale ventilatie!

Met Auping-boxsprings en -bedkaders kies je voor optimale ventilatie!

Ventilatie is een essentieel onderdeel van een goede nachtrust. En dat niet alleen ‘s zomers, wanneer de temperatuur in je slaapkamer oploopt. Het hele jaar door is het belangrijk om te genieten van de juiste luchtdoorstroom en ventilatie, zowel bij je matras én bed. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van ventilatie en de bedden die het best ventileren: Auping.

 

Waarom is de ventilatie van je bed zo belangrijk? 

Bij ventilatie denken de meeste mensen spontaan aan de ventilatie van de matras. Het klopt inderdaad dat die goed moet ventileren voor de beste resultaten. We verliezen namelijk zo’n 350 ml vocht per nacht, zowel bij hoge als lage omgevingstemperaturen. Een matras met een open, luchtdoorlatende structuur zorgt ervoor dat het vocht wordt afgevoerd en frisse lucht terug naar binnen kan.

Maar ook de ventilatie van je bed is belangrijk! Je matras mag nog zo luchtdoorlatend zijn, wanneer je boxspring of bedkader dat niet is, geniet je niet langer van een optimale luchtdoorstroom.

In dit artikel lichten we twee producten uit: boxsprings en bedkaders. Daarnaast vertellen we je ook waarom kiezen voor Auping zo’n goed idee is. 

 

Optimale ventilatie: de boxspring

Hoe ventileert een boxspring?

Boxsprings zijn één van de populairste slaapsystemen op de markt. Ze bestaan uit verschillende onderdelen: 

  • de boxspring: een beklede bodem met veren;
  • een matras;
  • een topmatras;
  • een hoofdbord;
  • een voetenbord.

Die verschillende onderdelen zorgen voor extra comfort, maar ook voor ventilatie: omdat er voldoende ruimte is tussen de onderdelen, is er voldoende luchtdoorstroom en kan het vocht dat je verliest tijdens het slapen goed worden afgevoerd. 

Auping-boxsprings

Het verschil met andere boxsprings is dat de Auping-boxsprings beschikken over een spiraalbodem. Die biedt nog heel wat extra voordelen, ook wat ventilatie betreft: 

  •  een open structuur die voor 80% luchtdoorlatend is;
  • 10.000 ondersteuningspunten voor extra ligcomfort;
  • een extra lange levensduur.

Door het hoge aantal ondersteuningspunten passen de spiraalbodems van Auping bij elk lichaam, of je nu groot of klein bent, een rug- of zijslaper. 

Bekijk ons aanbod aan Auping-boxsprings


Bedkaders

Wat is het verschil met een boxspring?

Een bedkader (of bedframe) is een constructie zonder lattenbodem en matras. In tegenstelling tot de boxspring zijn de veren hier nog niet in verwerkt: je kan dus zelf een matras en lattenbodem kiezen. 

Dankzij het grote aanbod aan bedkaders vind je bij Auping altijd wat je zoekt. Wat je altijd zal terugvinden zijn de strakke lijnen en de elegante uitstraling die bij elk interieur passen. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je deze Auping-klassiekers:

 

Auping-spiraalbodems

Wanneer je kiest voor een Auping-bedkader zal dat altijd worden uitgerust met de Auping-spiraalbodem. We vertelden je hierboven al waarom dat zo’n uitstekende keuze is: optimale ventilatie en het beste ligcomfort!

Bekijk de spiraalbodems van Auping

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Heb je nog vragen over de beste keuze voor jou? Twijfel je tussen een boxspring of bedkader? Wil je graag proberen wat het beste bij jou past. Bij Bosmans Slaapcomfort helpen we je met plezier op weg. Onze slaapexperts gaan samen met jou op zoek naar het ideale slaapsysteem. 

Ons advies: laat je begeleiden in je zoektocht naar de beste nachtrust. Laat ons dus gerust iets weten, of kom langs in onze showroom!

Lees vorige
matras technogel

Ergonomisch slapen: de verschillen tussen MLine, Technogel en Tempur

Ergonomisch slapen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen die last hebben van kwaaltjes als rugklachten, artrose en reuma. Fabrikanten MLine, Technogel en Tempur ontwikkelen matrassen die speciaal zijn...

Lees volgende
Wat is het TA approved label van Test Aankoop ?

Wat is het TA approved label van Test Aankoop ?

‘TA Approved’, wat is dat eigenlijk? Het label ‘TA Approved’ (goedgekeurd door Test Aankoop) is redelijk nieuw. Het is een initiatief van Test Aankoop. Al meer dan 60 jaar staat...