Vind de juiste matras

Vind de juiste matras

Hoe kiest u de juiste matras?

Een goede matras is vooral van belang bij uw fysieke en mentale herstel tijdens de nacht. Als u een goede nachtrust wilt, is een matras die is aangepast aan uw lichaamsbouw en slaapbehoeften essentieel. Maar hoe maakt u de juiste keuze? Onze slaapexperts helpen u graag op weg zodat u weet waar u zeker op moet letten bij de aankoop van een nieuwe matras.

1.Ondersteunende eigenschappen

Er bestaat niet één juiste matras. Dat is voor elk lichaam anders, aangezien factoren zoals lengte, gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding voor elke persoon verschillen. Het belangrijkste is wel dat de matras uw wervelkolom perfect ondersteunt. Alleen zo kan u comfortabel slapen.

In het algemeen worden harde matrassen vaak aanbevolen voor mensen met een steviger postuur, terwijl zachte matrassen vaak de voorkeur genieten bij slankere personen. Toch blijft het belangrijk om te onthouden dat fabrikanten verschillende zones, zoals specifieke schouder- & heupzonering, in een matras kunnen creëren met variërende stevigheid, zodat de juiste ondersteuning voor elk lichaamstype wordt voorzien. Een ondersteunende matras zorgt ervoor dat uw lichaamsgewicht gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld en de natuurlijke kromming van de wervelkolom ondersteund wordt. Om hier zeker van te zijn, komt u de matras best testen in de winkel. Onze slaapexperts bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

2. Een comfortabel gevoel

Een belangrijk element bij de aankoop van een nieuwe matras is het eerste contact, het eerste gevoel dat u ervaart. Dat gevoel is vooral afhankelijk van de bovenste comfortlaag van uw matras. Matrassen die bestaan uit koudschuim, traagschuim of pocketveren bevatten vaak verschillende comfortzones ter hoogte van drukpunten die zorgen voor een stevigere of juist zachtere druk. Deze ondersteuning voorkomt pijn aan rug, schouders, heupen of nek gedurende de dag.

Bij Bosmans hebben we verschillende matrassenmerken met verschillende materialen in ons gamma: Auping, Beka, Lattoflex, Mline, Nill Spring, Swissflex, Technogel en Tempur. Elke matrassenlijn bouwt bewust speciale comfortlagen in die aan uw vereisten voldoen. Bekijk alvast het overzicht op onze website.

 3. Temperatuurregeling

Het ‘s nachts te warm of te koud hebben, kan uw slaap verstoren. Om goed door te kunnen slapen, is het dus belangrijk dat het niet te warm of te koud wordt in bed. Daarom raden onze slaapexperts aan om goed na te denken of u over het algemeen ‘s nachts snel koud hebt of eerder regelmatig zweet alvorens u een matras kiest.

Als u 's nachts vaak last heeft van warmte, dan is het slim om een matras te kiezen met een toplaag van een verkoelende gel, zoals Technogel, of natuurlijke materialen zoals wol, katoen en/of paardenhaar. Gel houdt uw lichaam koel en zorgt tevens voor een ondersteunende nachtrust, terwijl natuurlijke materialen zorgen voor een goede temperatuur regulatie en vochtafvoer. Wol is de perfecte temperatuur regulator, zowel voor mensen die snel warm of koud hebben, terwijl katoen daarentegen uw lichaamsvocht absorbeert en tenslotte paardenhaar dit vocht afvoert op natuurlijke wijze. Ideaal voor mensen die vaak last hebben van transpireren of voor mensen met een (zware) vorm van huisstofmijt allergie. Hästens is hiervan het absolute schoolvoorbeeld.

4. Hou rekening met huidirritaties en allergieën

In onze winkel in Heist-op-den-berg kan u ook altijd terecht voor de reiniging van uw matras. Bij een dieptereiniging verwijderen wij 99,97% van de uitwerpselen van de huisstofmijt.  Hierdoor kunnen allergische reacties verminderd worden. Vraag gerust advies aan onze slaapspecialisten in de winkel. Zij helpen u graag verder en bekijken samen met u de mogelijkheden.

Heeft u nu al een specifieke vraag? Dan kan u ons ook altijd online contacteren. Wij helpen u graag verder.

Lees vorige
Tips voor beter doorslapen

Tips voor beter doorslapen

'S nachts beter doorslapen? Bosmans geeft tips Kent u dat gevoel dat u elk uur van de klok heeft gezien en moe wakker wordt? Niet kunnen doorslapen 's nachts kan...

Lees volgende
De voordelen van een waterbed

De voordelen van een waterbed

Bent u op zoek naar de ultieme slaapervaring? Dan is een waterbed wellicht iets voor u. Bij Bosmans Slaapcomfort begeleiden we u graag in het maken van de juiste keuze....