De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

De zomer is voorbij en de herfst is ingetreden. Dat wilt natuurlijk ook zeggen dat het kouder wordt! Voor veel mensen is het dus tijd om het zomerdekbed vaarwel te zeggen en te wisselen naar een warmer winterdekbed. Maar wist je dat er ook zoiets als een 4 seizoenen dekbed bestaat? We leggen je uit wat dat is en wat de voordelen zijn!


Welke dekbedden bestaan er?

Zoals je misschien weet, bestaan dekbedden in diverse warmteklassen, meerbepaald warmteklasse 1 tot 4. 1 is dan een winterdekbed, terwijl 4 een zomerdekbed is. Veel mensen gebruiken het hele jaar door een dekbed van warmteklasse 2 tot 3. Maar dan loop je toch nog het risico dat je het te fris krijgt in de winter en te warm in de zomer. 

Je kan er dus voor kiezen om een dekbed van elke warmteklasse aan te schaffen, om zo optimaal te slapen. Maar dan zal je dus veel van dekbed moeten wisselen. Dat is niet het geval bij een 4 seizoenen dekbed!


Wat is een 4 seizoenen dekbed? 

Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit maar liefst 3 verschillende dekbedden: 

  • een zomerdekbed voor de warme nachten;
  • een ‘tussendekbed’, perfect voor de herfst en lente;
  • een winterdekbed: dat krijg je door de twee andere dekbedden te combineren. 

Wordt het langzaam kouder? Schakel dan over naar het tussendekbed. Is het echt hartje winter? Dan wordt het tijd om beide dekbedden aan elkaar te bevestigen. Zo slaap je altijd met de beste temperatuur! 


Welke soorten 4 seizoenen dekbedden zijn er?

4 seizoenen dekbedden bestaan - net zoals andere dekbedden - in verschillende stoffen. Je kan kiezen uit: 

  • synthetische dekbedden;
  • donzen dekbedden;
  • wollen dekbedden.

Dons zorgt voor de nodige ventilatie en absorbeert vocht. Wol werkt heel isolerend en houdt de warmte goed vast. Synthetische dekbedden zijn dan weer perfect om veel te wassen. Vandaar dat dit de ideale keuze is voor kinderbedden.

Elk soort 4 seizoenen dekbed heeft dus zijn eigen voordelen. Ons team helpt je met heel veel plezier verder om het juiste dekbed te vinden voor jouw situatie!


De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

Je weet nu wat een 4 seizoenen dekbed is en welke verschillende soorten er bestaan. Maar wat zijn de voordelen? We zetten ze even voor je op een rij: 

  • Je kan heel gemakkelijk wisselen tussen de verschillende delen van het dekbed: zo geniet je altijd van de beste temperatuur.
  • Je hoeft maar één dekbed aan te schaffen dat het hele jaar door kan dienen.

Hoe onderhoud ik een 4 seizoenen dekbed?

Zoals al vermeld zijn synthetische dekbedden het makkelijkst om te wassen. Bij donzen dekbedden wordt dan weer aangeraden om ze dikwijls te luchten, zo kan je het aantal wasbeurten aanzienlijk verminderen. Door dikwijls te wassen worden donzen dekbedden er namelijk niet mooier op. Wollen dekbedden zijn dan weer van nature antibacterieel en vuilafstotend. Ook hier is regelmatig luchten de boodschap! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Op zoek naar het ideale dekbed? We staan je graag met raad en daad bij! Laat ons iets weten en we beantwoorden met plezier al je vragen. 

Lees vorige
Marysleeps , matrassen uit natuurlijke materialen;  Uitzonderlijke topkwaliteit voor een goede nachtrust.

MARYSLEEPS

MARYSLEEPS ⭐ Your star for the night ⭐ Deze matrassen behoren tot de kwaliteitsmatrassen uitgevoerd in natuurlijke materialen. Wat is er zo speciaal aan deze collectie ? In de productie zijn deze...

Lees volgende
matras technogel

Ergonomisch slapen: de verschillen tussen MLine, Technogel en Tempur

Ergonomisch slapen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen die last hebben van kwaaltjes als rugklachten, artrose en reuma. Fabrikanten MLine, Technogel en Tempur ontwikkelen matrassen die speciaal zijn...