Last van zweten tijdens de nachtrust?

Het is uiteraard belangrijk te weten wanneer het probleem rond overmatig transpireren is ontstaan. Zo kunnen er verschillende redenen zijn.

 

Heeft u onlangs een nieuwe matras gekocht?

Het is goed om te weten uit welke materialen uw matras bestaat. Als voorbeeld nemen we een synthetische latex t.o.v. een geltex® inside matras. Wellicht weet u het niet maar synthetische latex is een totaal ander verhaal als natuurlatex. Alle synthetisch latexmatrassen zijn steeds producten die veel minder verluchting bieden vergeleken met geltex matrassen. Het is de open celstructuur van een product dat het verschil maakt. Als beide producten onder microscoop vergeleken worden zou je merken dat synthetische latex iets is dat onvoldoende open cellen heeft; de geltex daarentegen is daarin perfect en scoort uiterst goed met compleet open celstructuur van deze schuim. Het is dus niet omdat een matras in schuim is gemaakt dat men daarom een minder goede ventilatie verkrijgt.

 

Heeft u onlangs een nieuw dekbed gekocht?

Als het probleem op dat moment is ontstaan dan is het vrij eenvoudig. De vulling van het nieuwe dekbed is niet gepast in combinatie met uw lichaam. De vulling van het dekbed zal niet voldoende ventilatie bieden en teveel afschermen (dons, synthetische dons..) en daardoor begint u te zweten. Indien het een 4-seizoens dekbed betreft dan kan je makkelijk de aangepaste warmteklasse van deel 1 of deel 2 gebruiken waardoor de kans op zweten al gevoelig beter zal zijn.

 

Hoe deze vervelende situatie verbeteren of oplossen?

In de handel zijn er tal van artikelen verkrijgbaar die een verbetering kunnen teweeg brengen. Het zal u beslist verbazen maar bij gebruik van de perfecte ‘matrasbeschermer’ maak je al een zeer groot verschil ! Wist u trouwens dat door het plaatsen van een SmartSleeve® Ventilated u een revolutionair product in huis haalt die met een grote kans van slagen het zweten zal verhelpen of misschien wel oplossen. Wij bij Bosmans slaapcomfort-center helpen u graag verder met een gepersonaliseerd advies. U kan zelfs een kijkje nemen op de webshop met online chatfunctie waar u iemand van ons team onmiddellijk kan spreken.

Advice and sleep solutions
tailored to your needs

Free delivery
& installation

Family business
since 1941

Wide selection
top brands

Need a bed quickly :
look at our collection 'the fast bed'