Tips om beter te slapen tijdens de hitte

Warme nachten, koele slapers: een gids voor zomers slaapcomfort

Lichten uit, oogjes toe en op naar dromenland. Of toch niet helemaal … In de zomer vallen we vaak minder snel in slaap dan in de winter. Dat komt omdat het dan buiten langer licht is en ons lichaam nog niet vanuit zichzelf begint met de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Dat gebeurt pas wanneer het buiten donker wordt. En dan hebben we het nog niet over die verschroeiende warmte. Dat maakt het vaak moeilijk om goed te slapen in de zomer.

In een goed bed tel je geen schaapjes. Daarom heeft Bosmans Slaapcomfort er haar persoonlijke missie van gemaakt om ervoor te zorgen dat jij het hele jaar door zacht en koel kan slapen. In deze blog vertellen we je de beste tips om ook tijdens warme zomernachten heerlijk weg te dommelen.

How to: de beste tips om koel te slapen

Net zoals de kleren de man maken, maakt de slaapkamer de nachtrust. Om heerlijk weg te dromen tijdens een warme zomernacht zorg je er best voor dat de luchtvochtigheid in je slaapkamer tussen de 30% en de 50% ligt. We raden je aan om een luchtbevochtiger of -ontvochtiger te gebruiken voor een perfect slaapklimaat. Bij te vochtige lucht kan je namelijk last krijgen van schimmelvorming, waardoor je bijgevolg problemen kan ondervinden bij het ademen. Bij te droge lucht daarentegen kan je kwaaltjes ervaren zoals droge lippen, hoofdpijn of branderige ogen.

Slapen in de warmte is niet aangeraden. De ideale kamertemperatuur bedraagt 18 graden. Probeer je kamer dus voldoende te verluchten op momenten dat het buiten afgekoeld is. We raden ook altijd aan om je kamer goed te verduisteren in de zomer. Zo bevorder je de aanmaak van melatonine, het hormoon dat je slaperig maakt. Start je nacht altijd zo fris mogelijk. Neem een douche voor het slapengaan en kies voor fris beddengoed van percaal katoen of satijn katoen. Bekijk hiervoor zeker ook eens het beddengoed aanbod in onze Linnenboetiek. Als je graag extra fris slaapt, kan je kiezen voor een koel kussen van Technogel. Dat voelt extra fris aan, geeft bovendien nog een goede ondersteuning voor je nek en helpt bij het inslapen.

Investeer in je matras

Als het ‘s nachts te warm is in je slaapkamer, kies je best voor matrassen van natuurlijke materialen. Die reguleren de temperatuur beter. Materialen waar de combinatie gemaakt wordt van wol, katoen én paardenhaar zijn ideaal. Wol is een heel goede temperatuur regulator, katoen neemt het vocht af en paardenhaar is een holle vezel, waardoor het opgenomen vocht makkelijk wordt afgevoerd. U slaapt bijgevolg “droog”. In ons gamma vind je een uitgebreid assortiment aan matrassen of bedden bestaande uit natuurlijke materialen: Hästens, Somnus, Kuperus , Ecolife of onze Luxury Home Collection. Maar ook de Technogel of Geltex matrassen zijn een aanrader voor koele slapers. Perfect voor een warme zomernacht dus.

Wist je trouwens al dat wij sinds kort opnieuw waterbedden in ons gamma hebben opgenomen? Omdat water zo’n hoge thermische geleidbaarheid heeft, kunnen waterbedden de warmte efficiënt absorberen en afvoeren. Op die manier bieden ze niet alleen het ultieme comfort waar Bosmans bekend om staat, maar werken ze ook heerlijk verkoelend tijdens warme zomernachten.

Tips voor zwangere vrouwen: hoe beter slapen tijdens een hittegolf?

Slapen wanneer je een baby verwacht,  is sowieso al moeilijker. Wanneer de temperatuur buiten dan nog eens 30°C of meer bedraagt, wordt het voor een zwangere vrouw vaak echt een uitdaging om in slaap te vallen en te blijven. Daarom raden we alle vrouwen in blijde verwachting aan om zeker te douchen voor het slapengaan en zonder pyjama naar bed te gaan. Op die manier kan die stof je toch al niet irriteren. Slaap je liever niet naakt? Kies dan voor een nachtkleed van een lichte stof zoals tetra. Ga ook eerder voor katoenen of satijnen beddengoed. Deze materialen laten meer lucht door waardoor je lichaam makkelijker kan afkoelen.

Om beter te kunnen slapen tijdens de warme zomermaanden zijn er dus zeker enkele zaken waarmee je rekening kan houden. Breng zeker een bezoek aan onze showroom en dan bekijken we samen welke matras, hoofdkussen of beddengoed het best aansluit bij jouw noden. Ons gespecialiseerd team staat steeds voor u klaar

" De Wereld Tussen Slaapwel & Goedemorgen " 

Advies en slaapoplossingen

 op maat

Gratis levering
& installatie

Familiebedrijf
sinds 1941

Ruime selectie
topmerken

Snel bed nodig :
bekijk onze collectie 'het snelle bed'