Boxspring Schramm

Alles wat u moet weten over een boxspring

De zoektocht naar de perfecte boxspring

De keuze voor een nieuw bed is vaak een grote beslissing, zeker omdat het ruime aanbod de laatste jaren enkel is toegenomen. Om ervoor te zorgen dat u uw droombed kan terugvinden in de grote massa, vertellen we in deze blog meer over de voordelen van een boxspring. We bekijken de verschillen met een gewoon bed met lattenbodem en zoomen in op de verschillende onderdelen. Zo bent u er zeker van dat u kiest voor het slaapsysteem dat het beste bij u past.

Boxsprings geven een nieuwe kijk op slapen

Boxsprings staan vaak gekend om hun luxueuze uitstraling en hoog comfortgehalte. Toch vragen veel mensen zich af wat een boxspring anders maakt dan een gewoon bed met lattenbodem.

Het grote verschil is dat een boxspring eigenlijk al een compleet slaapsysteem is. Een boxspring bestaat uit verschillende componenten die één geheel vormen. Denk maar aan de combinatie van een gestoffeerde bedbodem met veren, een matras, vaak ook een topmatras en een hoofd-/ voetbord. Wat ooit vooral in hotelkamers te vinden was vanwege zijn luxe uitstraling, is nu ook in heel wat slaapkamers te vinden.

De opbouw van een klassiek bed bestaat uit losse onderdelen. Traditioneel koopt u in dit geval een los bedframe of ledikant van staal, kunststof of hout met daarin een lattenbodem, vleugelbodem of spiraalbodem. Op de bodem komt dan de matras . Het is natuurlijk niet omdat dit slaapsysteem niet uit één geheel bestaat, dat u hier minder goed op slaapt. Want dat blijft natuurlijk persoonlijk. Wanneer u toch het comfort van een boxspring wil maar het uiterlijk van een bedkader mooier vindt dan een boxspring dan kunnen wij perfect deze twee combineren, wij zullen u in onze showroom alle uitleg hierover geven en tonen wat alle mogelijkheden zijn.

De bouwstenen van de boxspring voor een goede nachtrust

Bij het kopen van een boxspring draait alles om de details. Het is heel belangrijk om de cruciale onderdelen en hun impact op uw slaapervaring te kennen. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht:

De bedbodem met veren

De box van een boxspring bestaat uit een verenkern. Indien deze gecombineerd wordt met een verende matras geeft een boxspring de optimale ondersteuning aan uw lichaam en biedt het een comfortabel ligcomfort.

De matras

Het type matras is bepalend voor uw slaapervaring. Uw gewicht, lengte, slaaphouding en eventuele klachten spelen een grote rol bij deze keuze. Vaak wordt aan personen onder de 80 kilogram aangeraden om voor een zachte of medium matras te kiezen en is een hardere matras geschikt voor mensen die meer dan 80 kilogram wegen. Uiteraard is dat altijd een persoonlijke keuze en is testen de enige manier om de juiste matras te kiezen. Per merk kan ook de hardheid verschillen, let hier dus goed mee op.

De topmatras

Een top matras of topper zorgt ervoor dat u extra comfortabel ligt op uw boxspring. De keuze voor het juiste materiaal, de dikte en het ligcomfort zijn hierbij belangrijk. Materialen zoals koudschuim, traagschuim en latex hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Koudschuim ventileert goed maar geeft geen ondersteuning, traagschuim biedt drukverlichting en latex zorgt voor een optimaal en zacht ligcomfort. Dit is het enige onderdeel van een boxspring dat niet standaard vastzit aan de rest van het geheel.

Het hoofd- en voetbord

Een hoofd- en voetbord maken de look van een boxspring helemaal compleet. Deze elementen zijn de finishing touch voor een luxueuze uitstraling. Een boxspring kan uiteraard ook zonder hoofd- of voetbord.

Welke boxspring past bij u?

Hoewel u nu alle opties en onderdelen kent, blijft de keuze van een boxspring heel persoonlijk. Daarom raden we altijd aan om uw boxspring te komen testen in onze showroom in Heist-op-den-Berg. Vraag advies aan onze slaapexperts zodat u uw boxspring zorgvuldig kan afstemmen op uw slaapkamer interieur en er rekening gehouden wordt met mogelijke allergieën. Een boxspring is namelijk moeilijker uiteen te halen waardoor stof makkelijker ophoopt, wat lastig kan zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Bij Bosmans Slaapcomfort zijn we ervan overtuigd dat het kiezen van een boxspring een investering in een goede nachtrust is. Door de verschillen te begrijpen, de onderdelen te kennen en alles te laten afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren, bent u klaar om de perfecte boxspring te vinden die u naar dromenland brengt.

" De Wereld Tussen Slaapwel En Goedemorgen " 

 

Lees vorige
Yves delorme bed en badtextiel

Trends in bad- en bedtextiel

Ontdek de laatste trends in bad- en bedtextiel Wanneer u ‘s nachts slecht slaapt, vermindert uw energieniveau overdag aanzienlijk. Iedereen heeft dat al wel eens ervaren. Een goede nachtrust is...

Lees volgende
Tips om beter te slapen tijdens de winter

Tips om beter te slapen tijdens de winter

Slaapproblemen tijdens de winter? Bosmans Slaapcomfort geeft 5 tips om beter te slapen Wanneer de dagen korter en kouder beginnen te worden, voelen we echt dat de winter in het...