Op zoek naar een drukverlagende matras? Ontdek het verschil tussen Technogel, Tempur en Mline

Als het op een goede nachtrust aankomt heeft iedere persoon andere wensen. De een slaapt graag op een harde matras, de ander houdt van een matras die zijn/haar lichaamsvorm aanneemt. Vandaag de dag bestaat er echter zo’n uitgebreid gamma aan matrassen dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom helpen we je graag. Ben je op zoek naar een drukverlagende matras die alle pijnpunten ondersteunt en daardoor je spieren ontlast en bloedsomloop niet belemmert? Dan raden wij een Tempur, Technogel of Mline matras aan! In deze blog leggen we graag uit wat de voor- en nadelen van deze 3 merken zijn.

Technogel

In tegenstelling tot Tempur en Mline bestaan Technogel matrassen - zoals de naam al doet vermoeden - uit een bovenlaag gel in plaats van uit het gekende traagschuim. Die gel vormt zich zodanig naar je lichaam dat je minder druk ervaart wanneer je neerligt. Elke Technogel matras heeft dezelfde eigenschappen: drukverlaging met specifieke ondersteuning voor de schouder- en heupzone.

Het grootste voordeel van het gebruik van gel is dat je matras veel koeler aanvoelt. Let wel op: Het koelt uw lichaamstemperatuur niet af! Uw lichaamstemperatuur blijf constant waardoor je makkelijker in de fase van diepslaap terecht komt. Wanneer je matras toch wat te koud zou beginnen aanvoelen tijdens de wintermaanden kan je gebruikmaken van de 4-seizoenen hoes. Die komt bovenop de zomerhoes en zorgt voor een zachte en warme beschermlaag zodat je de koelte minder ervaart.

Dankzij zijn 3D-structuur met coating kan je bovendien makkelijk 15 jaar slapen op een Technogel matras. Afhankelijk van het type matras dat je kiest, heb je meer dan 10 jaar garantie. Van een duurzame investering gesproken!

Tempur

Tempur matrassen zijn opgebouwd op basis van traagschuim en kunnen daardoor warmer aanvoelen dan bijvoorbeeld een Technogel matras. Deze wereldspeler bestaat reeds decennialang en is vooral gekend voor zijn drukverlagende eigenschappen. Het is een van de enige merken die werkt met het gepatenteerde Nasa schuim waardoor de matrassen temperatuurgevoelig zijn. Afhankelijk van het type wordt deze matras steviger naarmate de kamertemperatuur daalt.

De Tempur matrassen komen in 3 verschillende diktes (19, 21 en 25) en types (sensation, cloud en original). Afhankelijk van je klachten raden we je het juiste exemplaar aan. Als je bijvoorbeeld veel rugklachten hebt, zal de original voor jou de beste optie zijn. De cloud daarentegen voelt veel zachter aan.

Schuimmatrassen gaan over het algemeen iets minder lang mee dan gelmatrassen aangezien het verloren lichaamsvocht makkelijker wordt opgenomen in de kern van de matras. Desalniettemin krijg je bij de aankoop van elke Tempur matras 10 jaar garantie. Wil je zeker zijn dat je gedurende die tijd op een hygiënische matras kan slapen? Dan kan je altijd beroep doen op onze matrasreiniging.

Mline  

Mline is een vernieuwend merk in het drukverlagende gamma. De focus van dit mooie merk ligt vooral op de sportwereld. Hun slogan luidt niet voor niets ‘Sleep well, move better’. Of je nu sportief bent aangelegd of niet, goed slapen op een Mline matras lukt zeker. Net zoals de Tempur matrassen bestaan deze matrassen uit traagschuim zodat de druk op je lichaam op de juiste plaatsen wordt weggenomen.

Het grootste verschil tussen een Tempur en een Mline matras is de ventilatie. Over het algemeen ventileren Mline matrassen iets beter. Afhankelijk van je behoeften zijn er 8 verschillende opties gaande van hart tot zacht, extra ondersteuning met pocketveren en extra ventilatie. Dat laatste type is dus ideaal voor de slaper die veel zweet. Het gebruik van pocketveren kan bovendien zorgen voor extra drukverdeling rond schouders en heupen.

Omdat deze matrassen voor een groot deel uit traagschuim bestaan, is de gemiddelde levensduur ook hier 10 jaar. De garantie op alle Mline matrassen bedraagt diezelfde termijn.

Vind een matras op maat

Uiteraard is het bij de zoektocht naar de beste drukverlagende matras heel belangrijk dat je je voldoende inleest en advies vraagt waar nodig. Op basis van jouw wensen selecteren wij dan een vijftal matrassen die jij kan uittesten. Je kan je bezoek aan onze winkel altijd voorbereiden door op voorhand volgende vragen te beantwoorden:

  • Welke afmetingen moet je matras hebben?
  • Ben je eerder een rug-, een buik- of een zijslaper?
  • Heb je bepaalde pijnpunten of fysieke klachten?
  • Heb je nog andere problemen met je slaaphouding?

Hou er ook altijd rekening mee dat je lichaam minstens 4 weken nodig heeft om zich aan te passen aan jouw nieuwe matras. Ben je daarna nog niet tevreden? Dan kan je altijd gebruikmaken van onze comfortgarantie. Alle matrassen van Technogel, Tempur of Mline kunnen tussen de 30 en 90 dagen omgeruild worden voor een harder of zachter exemplaar.

 

Advice and sleep solutions
tailored to your needs

Free delivery
& installation

Family business
since 1941

Wide selection
top brands

Need a bed quickly :
look at our collection 'the fast bed'