Waarom is uw bedbodem zo belangrijk?

Waarom is uw bedbodem zo belangrijk?

Om optimaal te kunnen genieten van uw welverdiende nachtrust is het van essentieel belang het juiste slaapsysteem te kiezen, een slaapsysteem dat volledig is aangepast aan hetgeen uw lichaam nodig heeft.

Veel mensen denken alleen aan een matras, maar verliezen de bedbodem uit het oog. Net zoals bij een auto de kwaliteit van de motor belangrijk is, is dit bij een bed net hetzelfde.

Een systeem dat op elkaar is afgestemd zorgt ervoor dat:

 • uw matras gedurende lange periode degelijk blijft
 • op een juiste manier uw lichaam ondersteunt blijft
 • uw rug-, nek- en slaapklachten verminderen.

Alles begint bij de basis en in dit artikel zullen wij u even uitleggen welke bedbodems er allemaal mogelijk zijn, welke bedbodems er in ons gamma zitten & welk de kenmerken er van zijn.

 

Een spiraalbodem: slijtvast en stevig

Een spiraalbodem bevat een vlechtwerk van “metalen draden” die opgespannen worden binnen het frame. Hierdoor ontstaan er 1000-den punten binnen de bodem die ondersteuning kunnen geven aan uw matras.

Er zijn een aantal merken die een spiraalbodem aanbieden, maar de allerbelangrijkste op de markt is Auping.

Zij baseren hun volledige gamma bedden & boxsprings op de “net-ressort”. In praktijk zal je hun bodem, in tegenstelling tot lattenbodems, nooit moeten vervangen. Andere kenmerken en/of voordelen:

 • spiraalbodems zorgen, door hun open structuur, voor een optimale ventilatie
 • deze bodems passen in eender welke bedomranding
 • best te combineren met een pocketveren matras
 • Is mogelijk in zowel vlakke als elektrisch of manueel verstelbare variant
 • specifieke schouderzone kan verwerkt worden in sommige spiralen
 • het ligcomfort, verkregen uit een spiraalbodem, is meestal stevig
 • goedkoop in vergelijking met sommige lattenbodems.

Bij ons vind je spiraalbodems van Auping, oerdegelijk en slijtvast!

 

Een lattenbodem: de klassieke keuze

Lattenbodems zijn nog altijd de standaard keuze van mensen. Waarom? Heel simpel…iedereen kent een “lattoflex” van vroeger! Er zijn bij wijze van spreken 1000 merken die een lattenbodem in hun gamma hebben. Het is de kunst om de juiste hier uit te selecteren…Heel het comfort dat verkregen wordt komt verder uit de kwaliteit van de latten zelf en uit de manier hoe deze opgebouwd zijn.

Het allerbelangrijkste is dat een lat “bol” moet staan wanneer er geen matras op ligt. Wanneer dit niet het geval is en “plat” staat zonder matras, zal deze bodem ongetwijfeld gaan doorzakken en verkrijg je “putvorming” in uw matras.

Elk degelijk merk zal een lattenbodem in hun gamma hebben met specifieke kenmerken. Graag geven wij hier enkele voorbeelden:

 • Lattoflex: nog steeds hét meest gekende merk! Lattenbodems op basis van een houten lat of glasvezel. Deze laatste is de allerbeste kwaliteit, met flexibele ondersteuningspunten en zijn bedbodems met een enorm lange levensduur. Zowel vlak als verstelbaar mogelijk en te combineren met zowel pocketveren als traagschuim matrassen. Combineerbaar met elke bedomranding, met uitzondering van Auping bedden.
 • Dorsoo: lattenbodems op basis van een pompsysteem. Deze latten zijn zeer flexibel, vooral naar boven en onder. Duurzame systemen, maar meestal niet te combineren in een bestaande of nieuwe bedomranding. Combineerbaar met zowel pocketveren als schuimmatrassen.
 • Beka: prijs/kwaliteit toppers in het gamma lattenbodems. Houten latjes die kort bij elkaar staan, inclusief zachte schouderzone als verstevigde heupzone. Combineerbaar met eender welke matras bedomranding. Zowel vlak als verstelbaar mogelijk.
 • Ergosleep: lattenbodems waarvan je de rotules kan aanpassen naar zacht of stevig. Combineerbaar met eender welke matras. Degelijke kwaliteit, steeds uitgaande van hun eigen sterkte zijnde hun persoonlijke touch.

Ten opzichte van een spiraalbodem iets minder duurzaam en vaak ook iets prijziger. Echter is dit zeer merk gebonden.

In ons gamma kan je lattenbodems terugvinden van zowel Beka als Lattoflex.

 

Een vleugelbodem: duurzame ondersteuning

Lattoflex beschikt bovenop hun houten lattenbodem ook over een “vleugelbodem”. Deze bedbodems, gemaakt op basis van glasvezellatten, zijn wat ons betreft de allerbeste bedbodems op de markt: super duurzaam en superieure kwaliteit.

De latjes zijn voorzien van afzonderlijke “vleugels”, die over de gehele lengte van de bodem zijn gemonteerd. Deze vleugels garanderen een driedimensionale ondersteuning, zowel in de breedte, lengte als diepte.

De vleugels werken elk onafhankelijk van elkaar en volgen perfect de contouren van uw lichaam. En dat is noodzakelijk, noodzakelijk voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben voor hun lichaam. Enkele andere kenmerken van deze bedbodems:

 • te combineren met traagschuimmatrassen (bv Tempur) of latex matrassen van Lattoflex zelf.
 • Zowel vlak als verstelbaar mogelijk. Het elektrisch mechanisme is, samen met dit van Auping, de absolute top op de markt.
 • Te combineren in elke bestaande of nieuwe bedomranding.
 • Iets hogere prijsklasse, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een bodem van Beka.

Zowel in onze showroom als op onze website kan je deze bedbodems terugvinden.

Bekijk hier ons aanbod aan Lattoflex bedbodems.

 

Een schotelbodem: het broertje van de vleugelbodem

De functie is vergelijkbaar met de vleugelbodem van Lattoflex. Het enige grote verschil is dat bij de schotelbodem van bv Tempur de afzonderlijke rotules of schotels gefixeerd zijn op een stevige, houten lat. Alle schotels werken afzonderlijk van elkaar, waardoor ze tevens kunnen zorgen voor een optimale ondersteuning voor uw lichaam en matras. De schotelbodems van Tempur zijn onderverdeeld in specifieke zones (schouder, lumbaal & voetzone). Enkele kenmerken van schotelbodems:

 • te combineren met niet-pocketveren matrassen.
 • Zeer duurzame systemen, zowel vlak als elektrisch.
 • Te combineren in elke nieuwe of bestaande bedomranding OF om vrijstaand te plaatsen.
 • Ook hier een iets hogere prijsklasse als een “gewone” lattenbodem.

Bekijk hier onze Tempur schotelbodems.

Tip van de dag: laat je correct adviseren!

Zoals hierboven reeds duidelijk is geworden, zijn er heel veel mogelijkheden, maar niet alles is combineerbaar. Daarom is het zo belangrijk om matrassen in combinatie met de juiste bedbodem(s) te proberen voordat u een keuze maakt. Onze adviseurs begeleiden u graag in de wondere wereld van slapen zodat jij binnenkort kunt genieten van een weldadige nachtrust!

Heeft u een vraag voor ons? Neem contact op.

Lees vorige
Waarom kiezen voor een matras in natuurlijke materialen?

Waarom kiezen voor een matras in natuurlijke materialen?

We zien dat matrassen in natuurlijke materialen steeds meer gekozen worden door mensen op zoek naar een goede en duurzame nachtrust. En terecht! Een matras of slaapsysteem vervaardigd uit natuurproducten...

Lees volgende
Comfortabel slapen in de menopauze, hoe doe je dat?

Comfortabel slapen in de menopauze, hoe doe je dat?

Slaapproblemen zijn jammer genoeg niet zeldzaam in de menopauze. Je hormoonbalans verandert en dat merk je aan vervelende opvliegers, overdag én ‘s nachts. Het goede nieuws? Je kan je nachten...